top of page
20220129_134739.jpg

Videregående skredkurs 3 dager

Gjennom 3 innholdsrike kursdager skal kurset gi deltagerne et bedre faglig grunnlag, for å kunne opparbeide seg erfaring og kompetanse på et høgt nivå.


På Videregående skredkurs dykker vi i dybden innen temaene; Vær og værets betydning for snødekket og skredfaren, Snø og prosessene i snøen og Terreng og terrenghåndtering.
Vi jobber med å innhente informasjon om, og utfører tester av snødekket. Vi skal behandle jobbe med hvordan vi anvender informasjon om skredfare og snøforhold inn i en beslutningsprosess.
Hvordan tilrettelegger vi som individ og gruppe for å kunne ta gode beslutninger, og hva kan påvirke oss i en beslutningsprosess - på godt og ondt.

 

Som deltager må du ha normalt gode skiferdigheter opp og ned. Du må være komfortabel med lange dage ute i vinterfjellet, dette er et kurs hvor vi til tider står i ro med hodet nede i snøen, eller diskuterer hva informasjonen vi har funnet betyder for ferden videre.
Kurset forutsetter at deltagerne har gjennomført Norsk Fjellsportforum Grunnkurs eller tilsvarende.
Deltakerne må ha opparbeidet kunnskap og erfaring med å kjenne igjen skredterreng, gjennomføre kameratredning, og kjenne til oppbyggingen av skredvarslet på Varsom.no.

 

DSC_0950_edited.jpg

Kurset er lagt til Jostedalen i Sogn.
Her har vi mye terreng og og varierte snøforhold å jobbe med. Perfekt kulisse til noen lærings rike dager.

Oppmøte kvelden før første kursdag. Kursdagene vil først og fremst foregå ute på tur – vi er på tur hver dag, hvor vi fordyper oss ulike tematikk i de situasjoner hvor det er relevant. Enkelte tema er dog hensiktsmessige å håndterer helt eller delvis gjennom en liten økt inne.

Vi bestreber oss på at kveldene kan brukes på at prosesserer dagens opplevelser og erfaringer, og kanskje en enkel arbeidsoppgave til morgendagen.

Det blir lange dager ute, og deltakerne må sørge for å ha med gode kler og nok mat og drikke.

Utstyrsliste  og mer info blir tilsendt alle i god tid før kursstart.

Vi anbefaler overnatting på Jostedal Camping eller Jostedal Hotell. Begge er plassert på Gjerde, hvor du også finner Bui (matbutikken).


Videregående skredkurs
 

PRIS: kr. 4.590,- pr.pers

Maks 6 deltaker pr. vegleder.

Prisen inkluderer sertifisert vegleder og kursmateriale

- les mer her

Dine kostnader til reise, kost og losji kommer i tillegg.

Privatkurs for en lukket gruppe?
Ta kontakt for tilbud

DATO 2024

23.-25. Februar

Ledige plasser

15.-17. Mars

Fullt

bottom of page